KZ Netten CASUS

Casus 1: Orkestbak veiligheidsnetten in Schouwburgen en Theaters

 

kz-caseDe uitdaging

Theaters en schouwburgen hebben vaak een zogenaamde orkestbak. Muzikanten bevinden zich als het ware naast en onder het toneel. Een orkestbak is meestal vrij diep. Het gevaar bestaat dat dansers of toneelspelers onverhoopt van het toneel aflopen of vallen en vaak met de meest afschuwelijke gevolgen in de bak op de instrumenten en muzikanten belanden.

Onze oplossing

De netten en de constructie van de bevestiging moeten aan de strengste eisen kunnen voldoen. Ze moeten bij een val van een persoon de grootste spanningen kunnen verwerken en opvangen. Samen met de beheerder van de orkestbak wordt door KZ Netten een plan opgesteld. Zonder concessies aan de veiligheid te doen ontwerpt KZ Netten een veilig maar ook esthetisch prachtig orkestbak-veiligheidsnet. Door de zwarte kleur reflecteert het net geen licht. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met de bewegingsvrijheid van de dirigent. In het net bevindt zich een ronde uitsparing zodat de dirigent gewoon rechtop z´n werk kan doen en door het net de muzikanten kan zien.

Inmiddels monteert KZ-netten voor alle producties van Joop van der Ende Theaterproducties. Het Circustheater Scheveningen, Beatrix theater Utrecht, Antwerpen, Gent, enz. behoren tot de vaste klantenkring van KZ-netten.

Casus 2: RVS-netten in Parkeergarage Amsterdam

De uitdaging

kz-caseDe beheerder van deze flats is ten einde raad vanwege het toenemend vandalisme en aanhoudende diefstallen uit auto´s in de ondergrondse garage. Er is al veel geld uitgegeven aan automatische toegangsdeuren maar desondanks kunnen jongeren met minder goede bedoelingen nog steeds niet uit de garage geweerd worden.

Onze oplossing

KZ Netten adviseert na een inspectie en inventarisatiebezoek ter plaatse een RvS-net, (roest-vrij-stalen-net). Deze RvS-netten zijn vandalisme bestendig. Ze worden precies op maat gemaakt. Met de montage wordt rekening gehouden met de doorrijhoogte en de contouren van het gebouw. Met chemische ankers is het geheel in de muur gemonteerd. De RvS-netten en de montage middelen van KZ Netten zijn met de grootste zorg uitgezocht en komen allemaal met elkaar overéén. Er wordt op toegezien dat alles een  evenredige trek en breekkrachten belastbaarheid hebben. De maaswijdte van de RvS-netten is zodanig aangepast dat er niet overheen gelopen kan worden. De beheerder en bewoners zijn door het net zeker dat hun bezittingen weer veilig zijn.