Wij zij gespecialiseerd in het weren van vogels of het treffen van preventieve maatregelen

ABC Vogelwering is onderdeel van KZ Netten. ABC Vogelwering opereert landelijk. Onze mensen hebben een bouwkundige achtergrond, daardoor houden wij terdege goed rekening met bijvoorbeeld de bouwkundige staat van een gebouw (al dan niet onder monumentenzorg). Wij letten op de esthetische verantwoording en bijv. op belemmering van (uit)zicht, etc.

Wij leggen een absolute nadruk op het feit dat wij geen ongedierte bestrijders zijn die de vogelwering er even bij doen. De bestrijding van kakkerlakken en andere enge beesten laten wij dan ook graag aan gespecialiseerde bedrijven over. Evenzo weten wij uit ervaring dat vogelwering een specialisme is. Er komt gewoon veel meer bij kijken dan alleen een gebouw volplakken met pennen of lukraak volhangen met vogelweringsnetten. Vanwege onze specialisatie houden wij rekening met alle mogelijke omstandigheden. Voornamelijk luisteren wij naar de wensen van de klant en adviseren dan wat mogelijk is. Het dierenwelzijn verliezen we daarbij ook niet uit het oog. Inmiddels zijn kerken, kerktorens, galmgaten, daken, balkons, torens, schoorsteenpijpen, bedrijfshallen, winkelpassages en woningen met succes gevrijwaard van ongewenst vogelbezoek en hun uitwerpselen.

Casus 1: Vogeloverlast kerkje in Leidschendam

Vogeloverlast kerkje in Leidschendam

Onze uitdaging

Het kerkje aan de Damlaan te Leidschendam biedt voor duiven prachtige beschutte plaatsen om in en op te nestelen. Het gebouw is door de duiven ernstig vervuild en onder het pand doorlopen in de winkelstraat is niet meer mogelijk.

Onze oplossing

We kiezen voor een combinatie van verschillende manieren om de vogels te weren. De vogelwering mag wat ABC Vogelwering betreft geen afbreuk doen aan het gebouw. Op de foto wordt duidelijk dat juist op de schaduwkant onder de dakgoot het net totaal niet stoort terwijl op de gootranden een systeem toegepast is dat vanaf de begane grond niet zichtbaar is.

 

Casus 2: Vervuilde gevels en ornamenten door duiven en meeuwen op Laecken-Halle te Leiden

Vervuilde gevels en ornamenten door duiven en meeuwen op Laecken-Halle te Leiden

Onze uitdaging

Het monumentale gebouw de Laecken-Halle te Leiden is door toedoen van onder andere duiven en meeuwen ernstig vervuild geraakt en bijna onherstelbaar beschadigd. De gevels van dit monumentale gebouw krijgen een opknap en schildersbeurt, na korte tijd echter vervuilen de prachtige ornamenten van de gevels opnieuw met uitwerpselen  omdat duiven heerlijk onder een afdakje en uit de wind zitten.

Onze oplossing

We kiezen op basis van onze jarenlange expertise voor een zeer fijnmazig, UV-bestendig en rotvrij net met een maaswijdte van 27 x 27 mm. We monteren met RvS-montage middelen. Het geheel is vanaf de begane grond niet zichtbaar. De beheerders van de Laecken-halle zijn ABC Vogelwering intens dankbaar voor deze kostenbesparende operatie.

 

 

Bekijk de projecten